Beperkte test 2024.05.20; 43ad3e
Het nieuwe tijdperk van
Counter-Strike
begint deze zomer
Counter-Strike 2 is de grootste technische sprong vooruit in de geschiedenis van Counter-Strike, waarmee nieuwe functies en updates in de komende jaren worden gegarandeerd.

Alle nieuwe functies van het spel worden bij de officiële uitgave deze zomer onthuld, maar de eerste stap naar Counter-Strike 2 begint vandaag met de beperkte test voor een selecte groep CS:GO-spelers. Tijdens deze test worden een aantal nieuwe functies van Counter-Strike 2 getest om eventuele problemen op te lossen voor de wereldwijde uitgave.

Counter-Strike 2 komt deze zomer uit als een gratis upgrade voor CS:GO. Dus stel je uitrusting samen, werk aan je vaardigheden en bereid je voor op wat er komen gaat.

Lees verder voor meer informatie over de functies die deel uitmaken van de beperkte test voor Counter-Strike 2.
Een heel nieuw spel
Rookbommen zijn nu dynamische volumetrische objecten die worden beïnvloed door hun omgeving. Ze reageren op licht, kogels en explosies.
Gameplay
Rook kan nu beïnvloed worden door andere acties in het spel, waardoor je nieuwe kansen kunt creëren. Kogels en HE-granaten kunnen rook kort verdrijven waardoor je even door de rook heen kunt kijken of juist voor een grotere wolk kunt zorgen om je achter te verbergen.
Natuurlijke verspreiding
Je ziet rook nu ontsnappen uit geopende deuren en gebroken ruiten, op een natuurlijke manier omhoog of omlaag komen bij trappen, zich verspreiden in lange gangen en vermengen met andere rookwolken.
Reageert op licht
In Counter-Strike 2 is er een interactie tussen rookdeeltjes en de belichting, waardoor de lichtinval en kleur op een realistische manier worden weergegeven.
What you see is what you get
Tickfrequentie is niet meer van belang bij bewegen, schieten en gooien.
Realtime updates zijn de kern van Counter-Strike 2. In het verleden bekeek de server de wereld alleen op vooraf bepaalde tijdsintervallen (ticks). Dankzij de nieuwe architectuur van Counter-Strike 2, waarbij updates ook tussen de ticks worden doorgegeven, zijn servers nu direct op de hoogte als er een beweging begint, een schot wordt afgevuurd of als er een bommetje de lucht in gaat.

Daardoor worden je bewegingen en schoten nu altijd meteen geregistreerd en vallen je bommen altijd op dezelfde manier.
Zie voorwerpen in een nieuw licht
Neem je hele CS:GO-inventaris mee naar Counter-Strike 2. Niet alleen kun je elk voorwerp dat je in de loop der jaren hebt verzameld behouden, maar ze profiteren ook allemaal van Source 2-belichting en -materialen.

Naast ondersteuning voor oude modellen en afwerkingen zijn alle standaardwapens bijgewerkt met modellen van een hoge resolutie, en sommige wapenafwerkingen maken ook gebruik van deze nieuwe modellen.
Effecten met hoge resolutie
Van gebruikersinterface tot gameplay, alle visuele effecten zijn opnieuw ontworpen.
Alle visuele effecten zijn bijgewerkt in Counter-Strike 2. Dankzij de Source 2-systemen voor belichting en deeltjes zijn het uiterlijk en het gedrag van water, explosies, vuur, rook, flitsen in de loop van je geweer, kogelsporen, inslageffecten en nog veel meer, volledig aangepast.
Grafische weergave van het spel
In Counter-Strike 2 is het belangrijkste grafische beeldmateriaal voor de gameplay opnieuw ontworpen met het oog op verbeterde waarneming. Kogelinslagen zijn op afstand goed te zien en bloedspetters die een bepaalde richting aangeven (en na verloop van tijd vervagen) geven je meer informatie terwijl je je door de wereld beweegt.
Omgevingseffecten
Levensechte explosies, vlammen, C4-lichten en meer. Door gebruik te maken van alle functies van de Source 2-engine en de nieuwste technologieën, bieden de omgevingseffecten in Counter-Strike 2 een grotere consistentie en getrouwheid aan de werkelijkheid.
Verbeteringen aan de gebruikersinterface
De gebruikersinterface in Counter-Strike 2 is volledig herzien, inclusief nieuwe visuele effecten in de HUD. Deze verbeteringen zien er niet alleen goed uit, ze communiceren ook belangrijke spelsituaties.
Nauwkeurige audio
Bewerkt, gebalanceerd, opgepoetst
De geluidseffecten van Counter-Strike 2 zijn bewerkt om de fysieke omgeving beter weer te geven, duidelijker te zijn en meer informatie over te brengen over de situaties in het spel. Het geluid is ook opnieuw gebalanceerd voor een comfortabelere luisterervaring.
En dit is nog niet alles
Bij de beperkte test wordt slechts een deel van de functies van Counter-Strike 2 geëvalueerd, zodat grote problemen voor de zomer kunnen worden opgelost. Maar er komt nog veel meer aan. Over een paar maanden onthullen we alle details van Counter-Strike 2 en we kunnen niet wachten om die met jullie te delen.